Barneosteopati del 2: Barnehagebarn

Osteopati er en svært skånsom behandlingsform, og egner seg derfor godt for behandling av plager hos barn. I del 2 av vår bloggserie om barneosteopati forklarer vår barneosteopat Amy Jahr hvordan osteopaten kan hjelpe med å behandle og forebygge typiske plager og skader hos barn i barnehagealder.

Her kan du lese alle innleggene i denne bloggserien:
Del 1: Nyfødte og spedbarn
Del 3: Skolebarn
Del 4: Ungdom

Få hjelp med plagsomme voksesmerter og urolighet
– Når små barn kommer i barnehagealder skjer det veldig mange endringer på svært kort tid i den lille kroppen, forteller barneosteopat Amy Jahr. På hennes pasientliste finner vi barn i alle aldre, fra spedbarn og nyfødte til ungdom i ungdomsskolealder.
– Barna kan for eksempel oppleve såkalte voksesmerter, fortsetter hun. Voksesmerter er gjerne forbigående, men det kan være plagsomt mens det står på. Osteopaten kan hjelpe til med lindrende behandling som kan fjerne noen av spenningene som oppstår i en liten kropp som vokser.
– Mange barn i barnehagealder har svært god effekt av denne typen behandling, forteller Amy. Barna kan bli roligere og mange vil oppleve at problematikk knyttet til for eksempel søvn blir forbedret.

Motorisk utvikling hos småbarn
Barns motoriske utvikling er ofte individuelt, og det er ikke nødvendigvis slik at lillebror har utviklet samme motoriske ferdigheter som storesøster hadde da hun var på samme alderstrinn. Samtidig kan det være lurt å vite hva slags trekk man burde være obs på, og hvordan man på best mulig måte kan tilrettelegge for riktig motorisk utvikling hos sitt barn.
– Osteopaten kan hjelpe til med å vurdere barnet ut i fra den forventede utviklingen, forteller Amy.
– Slik kan man oppdage eventuelle avvik eller problemer knyttet til motorikk og bevegelse, fortsetter hun. Ofte kan barn ha problemer med for eksempel krabbing. Da kan osteopaten finne ut av hva problemene skyldes, og hjelpe med å behandle barnet slik at hun oppnår optimal bevegelighet. 

– Det er essensielt at foreldrene bidrar med å legge til rette for riktig motorisk utvikling.  Dette kan man gjøre ved å la barna få bevege seg, krabbe, rulle og ligge på både magen og ryggen, understreker Amy. Når barna blir større er det viktig at de får løpe fritt, hoppe, kle på seg selv, sykle og klatre i trær. Slik trener barna sine ulike motoriske ferdigheter på en naturlig måte.
– Det er også viktig å huske på at ingen barn er like, og at utviklingen er individuell. Noen er senere ute enn andre, og det er også greit, forklarer hun. Da er det fint at osteopaten kan observere og oppdage når den lille kanskje behøver hjelp.

Skånsom behandling som passer for barn
Fordi osteopati er en svært skånsom behandlingsform passer den også veldig godt for behandling av barn.
– Det er givende å kunne se at behandlingen faktisk virker, forteller Amy. Hun observerer sine små pasienter bli aktive, glade og avslappede små barn som smiler og ler fra de kommer inn døra på OK klinikken til det er på tide å dra hjem fra behandling.
– Det er spesielt fint å kunne hjelpe familier med å få en bedre hverdag, avslutter hun.

Nyeste blogginnlegg

Bestill time i dag!

Du kan booke time på vår online booking , eller ringe oss på 23 21 38 00 vedrørende spørsmål eller booking av time.