Barneosteopati del 4: Ungdom

Når barna begynner overgangen til voksenkroppen i ungdomsårene pågår det veldig mange ulike prosesser samtidig. Både kroppslige plager og stress kan påvirke ungdommene på en negativ måte. I fjerde og siste del av bloggserien om barneosteopati forklarer osteopat Amy Jahr hvordan osteopati kan hjelpe for plager som kan oppstå hos eldre barn og ungdom.

Her finner du flere innlegg i bloggserien om barneosteopati
Del 1: Nyfødte og spedbarn
Del 2: Barnehagebarn
Del 3: Skolebarn

Stressrelaterte plager, urolighet og hodepine
Dersom ungdommen er svært aktiv innen sport og idrett er det også ofte i ungdomsårene at de første belastnings- og idrettsskadene begynner å vise seg. Osteopaten kan hjelpe ungdommen både med plager knyttet til skader som har skjedd i forbindelse med aktivitet eller idrett, men også med mer stressrelaterte plager som nakkesmerter og hodepine.

– For mange barn og ungdom er overgangen til ungdomsalder preget av stress blant annet på grunn av nye forventninger og krav fra omverdenen, forklarer osteopat Amy Jahr. Dette kan føre til kroppslige og stressrelaterte plager i form av for eksempel nakkesmerter, urolighet, fordøyelsesproblematikk og hodepine. Dette er noe mange slipper unna, men som kan vise seg å by på problemer for flere. Osteopaten kan hjelpe disse ungdommene med skånsom osteopatibehandling og opplæring innenfor avspenningsteknikker. Veldig mange har svært god effekt av fysikalsk behandling og rådgivning slik at de bedre mestrer stress på egenhånd senere.

Plager kan komme av alt fra feil sittestilling til tannregulering
– Dersom ungdommen bruker mye tid innendørs foran PC-skjermen, kan hun eller han oppleve plager knyttet til dårlig eller lite ergonomisk sittestilling, peker osteopaten på. Slike plager kan oppleves i form av ryggsmerter, nakkeplager og hodepine. Da kan man rådføre seg med en behandler og få tips om hvordan man kan tilrettelegge for en bedre arbeids- og sittestilling foran PC-en for ungdommen, samt få hjelp med smerter og plager som allerede kan ha oppstått på grunn av dårlig sittestilling.

TIPS! Bruk en sittepute i stolen som sørger for riktig belastning på ryggsøylen og god sirkulasjon til beina. Klikk her for direktelink til vår nettbutikk hvor du kan bestille en slik pute rett hjem.

– Vi møter også ofte ungdom med smerter i ansiktsmuskulatur og kjeve som er direkte knyttet til bruk av tannregulering, forteller osteopat Amy. Dette kan være svært plagsomt for den som blir rammet. Da er det viktig å huske at man kan få god behandling for plagene hos osteopat.

Skader seg ofte under aktivitet og i idrett
I ungdomsårene er det mange som velger å være mer aktive innenfor sport og idrett, og da melder ofte skadene seg. Man overbelaster, feilbelaster, bruker feil utstyr eller skader seg på annet vis. Osteopaten kan hjelpe både de som sliter med langvarige plager, eller de med mer akutte tilstander som benbrudd eller rehabilitering etter operasjoner. Osteopaten både behandler og gir øvelser spesielt tilpasset opptrening av skaden som har oppstått.

Klikk her for å lese om skitalentet Even som i ungdomsårene fikk hjelp med melkesyreproblematikk hos osteopat Hilde Vermedal ved OK klinikken.

– Det kan ofte være vanskelig for ungdommen å selv vite hvor smerter eller plager stammer fra, understreker barneosteopat Amy. Osteopaten hjelper til med å kartlegge hverdagen med aktiviteter, vaner, tanker, hobbyer og bevegelsesmønstre slik at man sammen kan finne ut hvor smertene stammer fra og hvordan man på best mulig måte kan bli kvitt dem. Derfor er det viktig å lytte til barna dersom de jevnlig klager over diffuse smerter.

Nyeste blogginnlegg

Bestill time i dag!

Du kan booke time på vår online booking , eller ringe oss på 23 21 38 00 vedrørende spørsmål eller booking av time.