Langvarig benhinnebetennelse forsvant etter osteopatibehandling

Håndballspilleren Kaia Arnesen hadde slitt med benhinnebetennelse, kompartment syndrom, i 2 år da hun endelig fant løsningen på problemet ved hjelp av osteopatibehandling som hun fikk ved OK klinikken på Majorstua i Oslo. 

Problemet startet for 2 år siden da hun begynte å legge merke til hvor stiv den ene leggen var. Stivheten gikk etter hvert over i smerter, og det viste seg at hun hadde fått benhinnebetennelse, nærmere bestemt et kompartment syndrom. Hun fortalte videre at hun hadde tatt ekstremt mange behandlinger i håp om å bli kvitt smertene som etter hvert førte til at hun fikk problemer med å utøve sporten sin. Da hun kom til OK klinikken hadde hun ikke kunnet spille håndball på 1,5 år. Etter et utall av behandlinger ble det bestemt å ta kontakt med Best Helse hvor hun ble operert for problemstillingen tidlig på høsten 2020. Operasjonen lettet noe på benhinnebetennelsen, men den løste dessverre ikke problemet helt. Kaia kunne fortsatt ikke spille kamper. Til slutt endte hun opp med å prøve osteopatibehandling hos osteopat Hilde Vermedal, noe som ble meget vellykket for henne.

Osteopaten undersøkte Kaia fra topp til tå. Og det ble funnet mange feilstillinger i forfoten, ankelen og kneet. Bekkenet hennes var låst i en litt forvridd stilling, og brystryggen var stiv. I tillegg viste det seg at Kaia var plattfot.
Alle feilstillingene sammen med plattfotheten øker spenningsnivået i Kaias kropp slik at bindevevshinner som omslutter muskler får et for sterkt drag i seg, forteller osteopaten. Disse bindevevshinnene kan sammenlignes med en ball som ligger i et nett. Når man drar fra flere kanter i dette nettet strammes det til. Dette skjer også i kroppen når man har for mange feilstillinger som fører til drag både ovenfra og nedenfra. Når man i tillegg får økt belastning som under sport blir vevet så utfordret og stramt at det går ut over blodsirkulasjonen. Resultatet kan bli en bindevevshinne som dras for mye frem og tilbake langs knokkelen (fordi det er for stramt) slik at man til slutt får en irritasjon som til syvende og sist kan ende med en betennelse og hevelse. Presset inni bindevevshinnene øker og væsken som hoper seg opp vil ikke så lett kunne dreneres bort pga. stramningene som kan komme fra mange hold, avhengig av hvor strukturer og ledd har innskrenket bevegelighet og sirkulasjon. Man har fått en benhinnebetennelse, et kompartment syndrom.

Allerede etter første behandling merket Kaia en positiv endring selv om ubehaget og smertene varierte litt de 2-3 første gangene. Deretter gikk det bare en vei. Hun ble bedre og bedre, og etter 6 behandlinger kunne hun igjen begynne å spille håndball. Kaia kan ikke få lovprist osteopatien nok, og er så glad for at hun valgte til slutt denne behandlingsformen.

Nyeste blogginnlegg

Bestill time i dag!

Du kan booke time på vår online booking , eller ringe oss på 23 21 38 00 vedrørende spørsmål eller booking av time.