Bivirkninger etter kneproteseoperasjon – stramt og vondt i låret

Bivirkninger etter totalprotese i kneet – stram og vond strikkfølelse rundt låret

Inger Lise Gunhildrud var veldig plaget av en stram og vond strikk-følelse rundt låret etter innsetting av en totalprotese i det venstre kneet.

Kneproteseoperasjon førte til smerter og ubehagelige stramninger i låret
Hun fikk innsatt en totalprotese i venstre kne rett fø jul 2022. Selve operasjonen har vært vellykket, og det har gått greit fremover med kneet. Men det er et men fortsetter Inger Lise med, og det er at siden inngrepet har hun følt at hun har et bånd rett over kneet som om det er noen som står og strammer en strikk hele tiden.

Oppsøkte osteopat etter total kneproteseoperasjon

Siden det ikke ga seg med øvelsesprogrammet hun gjennomgikk etter operasjonen følte hun behov for å oppsøke Osteopat Hilde Vermedal ved OK klinikken på Majorstua. Da hun skulle beskrive problemet for osteopaten fortalte hun at det var som om noen hadde tatt en syltestrikk tre til fire ganger rundt låret hennes og strammet til. Hun hadde tatt problemstillingen opp med den operative legen etter operasjonen som kunne fortelle henne at det var en helt riktig følelse. De hadde før operasjonen strammet en strikk hardt rundt låret hennes for å kunne jobbe blodfritt under inngrepet. Han kunne videre fortelle at det slett ikke var uvanlig at noen pasienter satt igjen med denne stramhetsfølelsen i flere måneder etter operasjonen.

Stram-strikk syndromet etter total kneproteseoperasjon

Inger Lise har selv døpt problemet om til stram-strikk syndromet som var en plage for henne i så stor grad at hun følte behov for å gjøre noe med det. Ubehaget kunne variere fra å kjenne det i sittende stilling til at det var så ille når hun for eksempel stod og lagde mat at hun måtte sette seg.


Hva kan en osteopat gjøre ved stramninger i låret etter en blodfri kneoperasjon?

Osteopat Hilde Vermedal undersøkte Inger Lise og alt rundt hennes stram-strikk følelse-problematikk. Helt kort kunne fortelle at det var mye stramninger i bindevevet og fasciene mellom lårbenet og bløtvevets forskjellige lag i området strikken hadde sittet. Dette hadde ført til vridningsstramninger i bindevevet mellom de forskjellige lagene av muskler, bindevev og huden. Som en konsekvens fikk Inger Lise nedsatt sirkulasjon, opphopning av væske og avfallsstoffer som igjen førte til stramt vev og økt følsomhet i vevet. Ved å blant annet tilnærme seg denne problemstillingen med kranio-sakral osteopati fikk osteopaten dempet spenningene slik at sirkulasjonen og mykheten i vevet igjen kunne igjenopprettes, og plagene hennes forsvant.


Effekten av osteopatibehandlingen etter kneoperasjonen

Inger Lise er imidlertid henrykt etter osteopatibehandlingen. Etter første behandlingen forsvant all stramhetsfølelse foran i låret, og etter den andre følte hun ikke lenger noe ubehag og spenninger på ytter- og baksiden av samme lår. Hun sier videre at dersom noen har vært gjennom lignende inngrep og ønsker å dele sine erfaringer med henne kan de bare ta kontakt med OK klinikken som vil formidle kontakten videre til henne. Hun er veldig glad for at hun fant løsningen på sitt problem. Hun syntes det er unødvendig å måtte slite med denne type ubehag og smerte da selve kneproteseoperasjonen er mer enn nok å konsentrere seg om etter et så stort inngrep.

Nyeste blogginnlegg

Bestill time i dag!

Du kan booke time på vår online booking , eller ringe oss på 23 21 38 00 vedrørende spørsmål eller booking av time.