Kneproteseoperasjon, smerter og manglende muskelkraft

Manglende kontakt med musklene i benet etter en kneleddsprotese-operasjon

Christine Tellnes fikk satt inn en kneprotese i det venstre kneet 9 dager før hun kom til sin første osteopatitime.

Hun var fortvilet over den manglende fremgangen etter operasjonen. Etter at hun kom hjem fra sykehuset hadde hun hatt fysioterapi digitalt, men slet med å få kontakt med muskulaturen i det venstre benet etter inngrepet.  Som tidligere PT-trener kan hun mye om kropp og trening, og hun ble mer og mer frustrert over at hun ikke klarte å koble inn lår og hoftemuskulatur. Det var spesielt de store musklene på forsiden av låret som var gjenstridige. Dette plaget henne fordi hun ikke fikk kommet ordentlig i gang med styrke og bevegelighetstreningen som er viktig for å bedre sirkulasjonen, smerter og for å få ned hevelse. Hun fortalte osteopaten at lårmusklene, eller quadriceps som de heter på fagspråket, var helt død. Det var umulig for henne å få aktivert den muskelgruppen.

Blodsirkulasjonen ble kuttet under totalproteseoperasjonen i kneet

Ved proteseoperasjon i knær er det vanlig for legen å arbeide blodfritt. Da strupes sirkulasjonen ved å stramme sirkulært til ovenfor kneet så den som opererer lettere kan se. Dette skaper dessverre problemer for en del pasienter i etterkant av inngrepet, og Christine var ikke noe unntak. I tillegg til store smerter i kneet  følte hun at en form for stølhet i alle musklene i låret ovenfor det området hvor blodsirkulasjonen var kuttet. Alt i alt gjorde alle disse plagene og ubehaget at mannen hennes søkte etter løsninger på nettet.

Osteopati er bra for mange etter proteseoperasjoner

Da mannen til Christine googlet totalproteseoperasjon i knær kom han frem til en av våre blogginnlegg på OK klinikkens webside. Dette skapte nysgjerrighet og Christine var ikke sen om å ta en telefon til osteopat Hilde Vermedal. Hun fortalte henne om disse musklene som ikke lenger responderte, selv etter mange dager siden inngrepet, og ble overbevist om at det var verd å prøve osteopati.

Osteopati ved proteseoperasjon i kneet

Osteopaten undersøkte Christine med lette og fintfølende undersøkelsesteknikker som blant annet brukes ved kraniosakral osteopati. Hun kom frem til at hevelser og nedsatt glideflater i forskjellige typer vev skapte sirkulasjonsproblemer og trykk på nervene til hofteleddsbøyeren og lårmuskulaturen på venstre side. Behandlingen gikk ut på forbedre bevegelighet i ledd, sørge for at glideflater mellom de forskjellige muskel-lagene gled som de skulle, bindevev som var stramt mellom organer og muskel-skjelettsystemet ble tøyd slik at sirkulasjonen fra benet og opp til hjerte og lunger ble så optimalt som mulig.

Resultatet av osteopati etter kneleddsprotese-operasjonen

Allerede under den første behandlingen kjente Christine at ting endret seg, Plutselig fikk hun tak i både lårmusklene og hofteleddsbøyeren på venstre side. Hun strålte over at hun endelig fikk kontakt. Nå var virkelig tiden kommet for å kunne komme i gang med treningen.

Christine har frem til nå hatt 3 behandlinger og er så fornøyd med at hun selektivt både kan strekke det venstre kneet, men også bøye lettere i hoften på samme side. Hun har også mindre smerter og behøver ikke lenger like mye smertestillende tabletter.

Hun er veldig fornøyd med fremgangen, og har nå fått full effekt av samarbeidet med fysioterapeuten siden kontrollen over muskulaturen er tilbake. Christine vil gjerne legge til en sluttkommentar og det er at hun er så glad for at mannen kom over OK klinikkens bloggartikkel om noe av det samme problemstillingen hun slet med. Etter samtalen med osteopat Hilde Vermedal på telefonen sa hun til mannen at han måtte bestille en time med en gang.

Det har hun ikke angret på.

Nyeste blogginnlegg

Bestill time i dag!

Du kan booke time på vår online booking , eller ringe oss på 23 21 38 00 vedrørende spørsmål eller booking av time.