Ana Monteiro

Fysioterapeut og lymfedrenasjeterapeut

 

Ana Monteiro er fysioterapeut som er uteksaminert fra Escola Superior de Saúde (ESS) do Porto i Portugal.

Med 11 års yrkeserfaring i ulike sammenhenger, fra private klinikker til sykehus, har hun hovedsakelig jobbet med muskel- og skjelettlidelser, fra ulike smerter og/eller skader, holdningsendringer som blant annet skoliose, holdningsproblemer mv. Hun har også drevet sin eget fysikalske klinikk i Portugal hvor hun blant annet hadde Pilates-grupper.

Ana er lidenskapelig opptatt av sitt yrke, og siktemålet hennes er å kunne gjøre det beste for de som søker hennes hjelp. Hun har tatt mange kurs hvor hun lært uttallige teknikker som hun nå bruker i sitt arbeid, for eksempel klinisk Pilates, myofascielle teknikker (teknikker i muskler og bindevev), kinesio taping og triggerpunktsbehandling. Hun fullførte også sin mastergrad i fysioterapi i ortopedisk manuellterapi ved ESS Porto, og fra 2019 til 2022. I tillegg til dette har Ana deltatt på et 1 årig osteopatisk konseptkurs ved ATMS – Académie de Thérapie Manuelle et Sportive i Belgia. Sistnevnte kurs brakte henne til et nytt kunnskapsnivå hvor hun lærte å bruke ulike vurderings- og intervensjonsverktøy til det beste for hennes pasienter.

Fysioterapeut med videreutvikling innen manuell terapi

Jo mer Ana jobbet jo mer interessert ble hun i manuellterapi, som nå er et av hennes viktigste verktøy i arbeidet som fysioterapeut. Fra en helhetlig evaluering av pasienten, og forståelse for at hele menneskekroppen er sammenkoblet, søker hun ikke bare å behandle smerten / symptomet på et spesifikt sted, men ønsker også å forstå opprinnelsen til problemet for å kunne oppnå en enda bedre og mer langvarig effekt av behandlingen.

Lymfedrenasjebehandling mot lymfødem og cellulitter (appelsinhud)

De siste årene har hun også jobbet som fysioterapeut ved Clínica de Nutrição i Porto, Portugal, hvor hun behandlet pasienter med sykdommer i sirkulasjons- og / eller lymfesystemet, som lymfødem, postoperasjoner, cellulitter, blant annet.  Hun ga lymfedrenasjebehandlinger og observerte betydelige forbedringer i symptomene ved ulike kliniske tilstander.

Elsker å arbeide som fysioterapeut

Ana elsker å være fysioterapeut, hun har en god formidlingsevne, og er dedikert til å oppnå det beste for pasientene sine. Fremfor alt glemmer hun aldri en setning som en lærer sa til klassen hennes: «For å være en god profesjonell trenger du bare å ønske å hjelpe». Det var noe av det som ga mest mening for henne. Og fra da av er resten bare læring.

Avslutningsvis ønsker Ana å tilføye at det beste med å være fysioterapeut er å føle at man til slutt har kunnet hjelpe noen med kunnskapen sin, og det er denne følelsen som motiverer henne til å ønske å gjøre det bedre hver eneste dag.