Anatomy Trains System (ATS)

Anatomy Trains System er en ny måte å forstå hvordan musklene i kroppen skaper kontakt gjennom bindevevet vårt.

Anatomy Trains System – en revolusjonerende behandlingsform

Målet med ATS er å kartlegge de myofascielle triggerpunktene som bidrar til å forme den endringen man ønsker. Behandlingsformen har vært med å skape en utvidet behandlingsstrategi for mange fysioterapeuter, samt vært til hjelp for atleter som ønsker å løsne opp i forskjellige bevegelsesmønstre rettet mot sitt mål innen idretten sin. Behandlingsmetoden er også ideell å bruke for arbeidstakere med ensidige arbeidsstillinger som fører til at man stivner fordi man alltid utfører sine arbeidsoppgaver på samme måte, som for eksempel ved å sitte i stille foran en pc-skjerm hele dagen. Det fører hos mange ofte til en krum rygg, fremskutt nakke, og innover-roterte armen. Man kommer inn i et uheldig bevegelsemønster med en slags «apeholdning». Den stillingen er viktig å motarbeide ved hjelp av ATS.

 

Hva er de myofascielle linjene i kroppen vår?

Dette er bindevevslinjer i kroppen som trekker og holder både bindevev og muskulatur sammen, og som strekker seg gjennom hele menneskekroppen. Linjene skal fungere som en funksjonell enhet hvilket betyr at dersom det oppstår en begrensning i én del av kroppen, så vil denne plagen også påvirke andre deler av denne langstrakte linjen. Desto flere muskelgrupper som får være med å bidra i et smidig, bevegelsesfritt og funksjonelt bevegelsesmønster, jo større bevegelsesutslag vil man oppnå.

 

Hvorfor velge Anatomy Train System som behandling?

Læren om hvordan bindevevet vårt fungerer sammen med muskulaturen i kroppen vil skape en forståelse for hvordan man kan oppnå behagelige og grasiøse bevegelser. Følelsen av svakhet eller andre begrensinger du måtte føle på kan ha ringvirkninger på resten av kroppen. Behandlingen er en såkalt «hands-on treatment», og gir deg som menneske en følelse av at terapeuten jobber med essensen av hele kroppen. ATS er en effektiv behandlingsform, og gir et tydelig bilde av hvor plagene dine kan komme fra – nettopp ved hjelp av å kartlegge hvordan bindevevet er tett knyttet opp mot muskulaturen i kroppen.
Forstå hvordan kroppen virkelig beveger seg, ved å velge denne behandlingsformen. OK klinikkens fysioterapeut, Janusz Tarasiuk, her etterutdannet seg innen ATS, og kan brukes både ved akutte og kroniske tilstander. Behandlingsmetoden er spesielt god for de med langvarig og vedvarende muskel- og skjelettlidelser, altså kroniske smertelidelser

 

Sjekk ut vår online booking for ledige timer hos våre terapeuter.

Les mer om vår terapeut: