Andrea Becher

Osteopat, lymfedrenasjeterapeut og fysioterapeut

Andrea Becher er en allsidig terapeut med lang erfaring og mye kunnskap. Hun arbeider med alle aldersgrupper og deres problemstillinger. Andrea har stor empati. Hun er svært omsorgsfull ovenfor sine pasienter, og tilrettelegger behandlingen etter hver enkelt sitt behov med tett oppfølging av sine pasienter. Hun får selv en stor glede av å hjelpe mennesker og se de fysiske plagene forsvinne.

Ana er lidenskapelig opptatt av sitt yrke, og siktemålet hennes er å kunne gjøre det beste for de som søker hennes hjelp. Hun har tatt mange kurs hvor hun lært uttallige teknikker som hun nå bruker i sitt arbeid, for eksempel klinisk Pilates, myofascielle teknikker (teknikker i muskler og bindevev), kinesio taping og triggerpunktsbehandling. Hun fullførte også sin mastergrad i fysioterapi i ortopedisk manuellterapi ved ESS Porto, og fra 2019 til 2022. I tillegg til dette har Ana deltatt på et 1 årig osteopatisk konseptkurs ved ATMS – Académie de Thérapie Manuelle et Sportive i Belgia. Sistnevnte kurs brakte henne til et nytt kunnskapsnivå hvor hun lærte å bruke ulike vurderings- og intervensjonsverktøy til det beste for hennes pasienter.

Fysioterapeut med videreutvikling innen manuell terapi

Jo mer Ana jobbet jo mer interessert ble hun i manuellterapi, som nå er et av hennes viktigste verktøy i arbeidet som fysioterapeut. Fra en helhetlig evaluering av pasienten, og forståelse for at hele menneskekroppen er sammenkoblet, søker hun ikke bare å behandle smerten / symptomet på et spesifikt sted, men ønsker også å forstå opprinnelsen til problemet for å kunne oppnå en enda bedre og mer langvarig effekt av behandlingen.

Lymfedrenasjebehandling mot lymfødem og cellulitter (appelsinhud)

De siste årene har hun også jobbet som fysioterapeut ved Clínica de Nutrição i Porto, Portugal, hvor hun behandlet pasienter med sykdommer i sirkulasjons- og / eller lymfesystemet, som lymfødem, postoperasjoner, cellulitter, blant annet.  Hun ga lymfedrenasjebehandlinger og observerte betydelige forbedringer i symptomene ved ulike kliniske tilstander.

Elsker å arbeide som fysioterapeut

Ana elsker å være fysioterapeut, hun har en god formidlingsevne, og er dedikert til å oppnå det beste for pasientene sine. Fremfor alt glemmer hun aldri en setning som en lærer sa til klassen hennes: «For å være en god profesjonell trenger du bare å ønske å hjelpe». Det var noe av det som ga mest mening for henne. Og fra da av er resten bare læring.

Avslutningsvis ønsker Ana å tilføye at det beste med å være fysioterapeut er å føle at man til slutt har kunnet hjelpe noen med kunnskapen sin, og det er denne følelsen som motiverer henne til å ønske å gjøre det bedre hver eneste dag.

Spesialfelt

  • Osteopati og barneosteopati
  • Kvinnehelse
  • Klassisk manuell lymfedrenasje

Utdanning

  • Norsk høgskole i Osteopati
  • Pediatrisk osteopat fra Osteopathie Schule Deutschlnad
  • 2 årig videreutdannelse i kvinnehelse fra MIH i London
  • Fysioterapi og Massageutdannelse fra Koblenz og Wittlich med offentlig godkjenning i Norge
  • Lymfedrenasjeutdannelse fra Földi Schule, Freiburg, Deutschland