Ayla Ligtvoet

Fysioterapitjenester

Ayla Ligtvoet har sin fysioterapiutdanning fra Saxion University of Applied Sciences i Enschede i Nederland.

Ayla har mye erfaring med å jobbe med godt voksne, og har i tillegg til fysioterapistudiene tidligere kvalifikasjoner innen helsehjelp hvor hun hadde en mer dyptgående rolle med omsorg for eldre. Hun fulgte moduler innen demensbevissthet, omsorgskompetanse og omsorgsstøtte, infeksjonsforebygging og kontroll, ernæring og sikkerhet og helse på arbeidsplassen. Ayla har tidligere erfaring fra arbeid i et rehabiliteringssenter hvor hun har behandlet pasienter fra ulike nivåer og aldersgrupper.  Hun syntes det var veldig motiverende og stimulerende med utfordringer også med pasienter fra et yngre klientell, og de ulike problemene som oppstår i en yngre aldersgruppe.

I løpet av denne tiden har hun blitt kompetent og dyktig i å håndtere pasienter fra ulike bakgrunner og aldre med et bredt spekter av tilstander og sykdommer. Dette varierte fra arbeid med personer med muskel- og skjelettproblemer, leddproteser, opptrening og rehabilitering, indremedisinske sykdommer, og kroniske lidelser til arbeid med grupper av pasienter med reumatisme som revmatoid artritt og ankyloserende spondylitt (Bechterew). Ayla bruker alle aspekter i fysioterapien som for eksempel tøyninger, bevegelighetstrening, øvelser og massasje. 

I fysioterapistudiet skrev hun bacheloroppgaven sin om å implementere et funksjonelt treningsprogram med høy intensitet for å forbedre balanse og styrke for en pasient som lider av demens.
Hun lokker ut fysioterapeutiske fordeler ved å gjøre behandlingen hyggelig og morsom.

Ayla er opptatt av tilstedeværelse, være en god lytter og imøtekommende for yte en så helhetlig og pasientsentrert tilnærming i fysioterapien som mulig. På denne måten har hun erfart at mange føler seg både hørt og godt ivaretatt, kort og godt sikre en positiv opplevelse for alle pasienter som søker hennes kompetanse.

Utdanning

Ayla Ligtvoet har sin fysioterapiutdanning fra Saxion University of Applied Sciences i Enschede i Nederland.