Overtråkk

Overtråkk i ankelen og osteopatibehandling

En uskyldig eller kraftig overtråkk kan i noen tilfeller føre til langvarige problemer, mens det i andre tilfeller går smertene relativt fort over. I begge tilfellene anbefaler vi en osteopatisjekk for å behandle de leddmekanismene som har satt seg fast i foten, for å forebygge nye overtråkk, samt forebygge slitasje i ledd som sannsynligvis vil komme etter noen tiår dersom man ikke får korrigert feilstillingene.

 

Hva skjer i ankelen etter et ovetråkkstraume?

Ved selve skademekanismen utøves det som regel en skjev og stor tyngdeoverføring i ankelen noe ligamenter og båndstrukturer sammen med muskulaturen prøver å motgå. Men på grunn av de store kreftene klarer man ikke å unngå overtråkken og vevstrukturer blir overstrukket, og ledd kan bli komprimert, og i verste fal kan ankelen brekke.
Akutte tiltak bør settes inn som nedising, kompresjon og benet bør legges høyt.
Som ovennevnt kan noen lide lenge etter en overtråkk, mens andre kommer bedre ut av det med lite plager. Det man imidlertid skal merke seg er at det i ankelen og fotbladet finner mange små knokler som virker som tannhjul i en klokke. Ved overtråkken vil noen av disse tannhjulene sette seg fast slik at man ikke lenger vil ha en helt normal belastning av foten. Ofte ser man at man begynner å belaste foten mer langs yttersiden etter et slikt traume, og da vil det også på sikt være lettere å trå over igjen. Jo skjevere og flere av disse tannhjulene som sitter fast, jo lenger vil man slite med skaden.
Vi anbefaler derfor å ta en sjekk hos en osteopat som har lang erfaring med behandling av føtter og ankler for å få tannhjulene i gang igjen.


Les gjerne blogginnlegget om overtråkken til Anisa Skonnord.

Sjekk ut vår online booking for ledige timer hos våre terapeuter.

Les mer om våre terapeuter: