Tennisalbue

Tennisalbue og osteopatibehandling

Hva er tennisalbue?
Sliter du med smerter på yttersiden av albueleddet, og nedover underarmen? Da kan det være du har pådratt deg det man kaller for en tennisalbue. Denne plagen forårsaker smerter på utsiden av underarmen, og rundt albueleddet. Det er en betennelse som kan ha kommet av overbelastning fra eksempelvis langvarig bruk av armen i én bestemt posisjon og bevegelsesretning over tid. Ved såkalte repetitive bevegelser som ofte forekommer dersom man eksempelvis driver med kontorarbeid, er i frisøryrket eller maleryrket – for å nevne noen yrkesgrupper, kan dette fenomenet oppstå. Lidelsen kan også dukke opp etter knall og fall hvor du ikke nødvendigvis bare slår armen din. Tilstanden kan oppstå muskulært, fra senevev eller bindevev, og kan være svært smertefullt.


Hvorfor bør du velge osteopati som behandlingsmetode?
En tennisalbue kan vanligvis bli bedre av seg selv, men det er ikke alltid det skjer. Både ved akutte eller vedvarende plager over tid er det smart å ta kontakt med en osteopat som kan kartlegge og undersøke deg for å finne ut av om skaden kun er lokal, eller om andre faktorer fra andre steder i kroppen også er en medvirkende faktor. Ved den osteopatiske undersøkelsen vil man kunne finne ut av om muskulatur og bindevev er anspent, om leddflater har forskjøvet eller vridd seg, slik at muskulaturen over albuen blir unødvendig mye strukket og aktivisert, og til slutt irritert og betent.
Ved å gå til osteopat vil du få en helhetlig tilnærming og vurdering hvor muskel- og skjelett-, nerve- samt bindevevssystemet blir tatt med i kartleggingen av smertene du presenterer.

Sjekk ut vår online booking for ledige timer hos våre terapeuter.

Les mer om våre terapeuter: